Grupul Băncii Mondiale consultă comunitatea ieșeană pentru elaborarea Diagnosticului Sistematic de Țară, pentru România

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]Marți, 24 octombrie, o delegație formată din 6 specialiști ai Băncii Mondiale, din Washington și București, va veni la Iaşi pentru a consulta comunitatea academică locală, societatea civilă și actorii mediului de afaceri. Delegația este condusă de Tatiana Proskuryakova, managerul de țară pentru România şi Ungaria. Discuțiile vor contribui la elaborarea Diagnosticului Sistematic de Țară (DST), raport care fundamentează strategia de implicare a Băncii Mondiale pe plan național.[/cs_text][cs_text class=”h5″]Dezbaterea vizează oportunităţile locale şi regionale de reducere a sărăciei în mod sustenabil şi posibilitățile de susţinere a prosperităţii comune și-a creșterii incluzive.[/cs_text][cs_text] Tatiana Proskuryakova va prezenta datele preliminare ale raportului, iar discuțiile cu invitații vor fi purtate în engleză și română, fiind asigurate serviciile de traducere.
[/cs_text][x_blockquote cite=”notează Tatiana Proskuryakova în invitația adresată comunității ieșene.” type=”left”]„Grupul Băncii Mondiale a iniţiat elaborarea Diagnosticului Sistematic de Ţară (DST) în România. DST este un document care furnizează temeiul analitic al implicării Grupului Băncii Mondiale în România şi care analizează o serie întreagă de probleme, intenţionând în acelaşi timp să identifice barierele şi oportunităţile de reducere a sărăciei în mod sustenabil şi de susţinere a prosperităţii comune.

În cadrul acestui proces, dorim să aflăm cât mai multe opinii ale cât mai multor factori interesaţi din România, din mediul universitar, din mediul privat, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi naţionale, dar şi ai societăţii civile, cu privire la calea pe care România ar trebui să o urmeze spre o creştere economică sustenabilă, incluzivă şi accelerată”[/x_blockquote][cs_text]Întâlnirea cu reprezentanți ai mediului de afaceri se desfășoară marți, 24 octombrie, între orele 09.00-11.00, iar cea cu societatea civilă și comunitatea academică, în intervalul 15.00-16.30, la Hotel Internațional (strada Palat), în sala de Conferințe Colocvium. Evenimentul este organizat de Banca Mondială și facilitat de CIVICA.[/cs_text][x_gap size=”50px”][cs_alert heading=”În perioada 18 octombrie – 30 noiembrie 2017, orice ieșean poate contribui la baza de date pentru elaborarea Diagnosticului Sistematic de Țară, astfel încât raportul să reflecte cât mai bine perspectiva locuitorilor din regiunea de nord a țării.” type=”success” close=”false”][cs_text]Intră pe pagina Băncii Mondiale pentru consultare online și trimite răspunsurile tale până pe 30 noiembrie. În prezentarea despre Diagnosticul Sistematic de Țară găsești mai multe informații ca să înțelegi contextul și datele preliminare.[/cs_text][x_gap size=”50px”][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]