Fii asistent de proiecte, pentru un Iași cu cetățeni mai puternici!

Cu câțiva ani în urmă, am dat numele de cod „CIVICA”, pentru o aventură despre cetățenie activă și bună guvernare în Iași. În viziunea noastră, orașele trebuie să devină tot mai deschise – să fie guvernate de instituții transparente, iar hotărârile publice, fiindcă afectează viața tuturor, să fie luate în colaborare cu cetățenii.

Am început să gândim și să implementăm proiecte care să contribuie la:

• Connector.

Implicarea ieșenilor în procesul de guvernare locală, în luarea deciziilor publice și în rezolvarea problemelor comunității.

• Connector.

Îmbunătățirea calităţii guvernării locale prin creşterea transparenței în cheltuirea resurselor şi luarea deciziilor.

• Connector.

Alinierea managementului instituţiilor şi autorităţilor locale cu viziunea ieșenilor, prin implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor publice.

• Connector.

Responsabilizarea reprezentanţilor politici și a funcționarilor administrației publice locale pentru a răspunde cât mai bine şi eficient nevoilor comunităţii.

În perioada următoare vrem să consolidăm cele trei proiecte, Ne reprezintă, Cetățenii Conduc și ABCivic, și căutăm un intern care să ni se alăture.

Rolul său: Asistent de Proiecte

Cum ne imaginăm camaradul ideal:

• Connector.

Este interesat să contribuie la dezvoltarea comunității și să facă din Iași, un oraș în care oamenilor le este drag să trăiască.

• Connector.

Este student sau absolvent de studii în administrație publică, științe politice, sociologie, psihologie, litere, jurnalism/comunicare sau drept.

• Connector.

Vrea să se familiarizeze cu mecanismele prin care ONG-urile contribuie la dezvoltarea socială și vrea să știe cum funcționează administrația publică.

• Connector.

Are abilități de documentare, structurare și interpretare a informațiilor.

• Connector.

Se pricepe la comunicare – în scris și față-în-față.

• Connector.

Este onest, își asumă responsabilitatea în baza motivației personale și găsește valoare în lucrul în echipă.

• Connector.

Poate să ni se alăture timp de 12 ore pe săptămână, cel puțin trei luni (în regim de voluntariat), după care, dacă facem click, poate intra în echipă printr-un contract de angajare.

Știe limba engleză.

Cum va contribui noul nostru prieten la buna guvernare a Iașului:

• Connector.

Se va familiariza cu legislația din domeniul administrației publice și a regulamentelor de funcționare a diferitelor instituții publice.

• Connector.

Va contribui la organizarea unor evenimente publice care aduc în dialog cetățeni și aleși.

• Connector.

Se va întâlni unu-la-unu cu cetățenii care transmit probleme cu care se confruntă sau propuneri de proiecte.

• Connector.

Va colecta date și informații cu privire la activitatea profesională a reprezentanților aleși.

• Connector.

Va urmări desfășurarea ședințelor Consiliului Local Iași.

• Connector.

Va colecta, analiza și structura diverse informații necesare pentru proiectele NeReprezintă, Cetățenii Conduc și ABCivic.

Cum e atmosfera alături de noi:

• Connector.

Vei lucra într-un birou prietenos, cu bibliotecă și geamuri largi, în care se adună toată echipa. Interacționezi direct cu tot echipajul. Nu credem în ierarhii și distanțe sociale trasate prin birouri compartimentate și uși închise. Preferăm să stăm toți împreună și avem o organizare orizontală, în care fiecare își asumă rolul și este apreciat și respectat pentru contribuția sa la obiective comune.

• Connector.

Fiecare dintre noi este specializat în alt domeniu, așa că formăm un mixt în care ne completăm reciproc: mediu non-guvernamental, advocacy, organizare și dezvoltare comunitară, guvernare, științe politice, comunicare, juridic, business.

• Connector.

Interacționezi cu reprezentanți și specialiști ai unor organizații non-guvernamentale de profil, ai unor companii private, grupuri de inițiativă civică și ai instituțiilor publice.

• Connector.

Nu mergi pe cărări bătute, așa că înveți și dobândești experiență în domeniul ONG și al administrației publice.

Cum să ne cunoaștem:

Trimiteți un CV și răspunsul la intrebarea: De ce ești omul potrivit pentru această aventură? (cel mult 100 cuvinte) la adresa contact@asociatiacivica.ro până la data de 1 decembrie 2017.