Bună Guvernare

Dacă nu ne simțim bine în orașul sau cartierul în care locuim, dacă ne deranjează că tramvaiele nu vin la timp sau că țevile se înlocuiesc după ce strada tocmai a fost asfaltată, atunci trebuie să vorbim despre bună guvernare.

Viața noastră este influențată la cel mai intim nivel de hotărârile luate de administrația locală și de procesul prin care sunt implementate aceste decizii.

Photo Credit: Ilinca Popescu

Bună guvernare înseamnă că:

Ce facem la CIVICA?

website

Ne informăm

Urmărim cu atenție deciziile luate de administrația publică (primărie, consiliul județean și diversele instituții subordonate acestora). Analizăm, prioritizăm și comunicăm public ce este esențial să afle orice cetățean al Iașului. Dacă descoperim o problemă serioasă, stabilim și un curs de acțiune pentru a o rezolva.

monitoring

Monitorizăm și transparentizăm activitatea aleșilor și a administrației

Ne dorim ca oamenii pe care îi alegem să rezolve cât mai multe dintre problemele cu care se confruntă orașul nostru. Pentru asta avem nevoie de cei mai pricepuți și mai determinați ieșeni în funcțiile de conducere. Credem în meritocrație și respectăm performanța, nu apartenența la un partid politic sau la o ideologie. Monitorizăm activitatea consilierilor locali și județeni, precum și a aparatului executiv. Ei trebuie să știe că munca lor este urmărită și evaluată de către ieșeni.

innovation

Propunem soluții de modernizare a administrației

Fiecare cetățean al Iașului se lovește măcar de câteva ori pe an de birocrația excesivă din instituțiile de stat, de cozi, proceduri neclare sau greoaie, corupție și multe altele. Administrația locală trebuie să prindă din urmă societatea și mediul privat și să ofere serviciile adaptate secolului al XXI-lea. Vrem să putem gestiona cât mai multe situații, online și să vedem că autoritățile respectă bunele practici de consultare și mobilizare a cetățenilor. Vrem ca metodele de lucru eficiente să intre în rutina aparatului administrativ, ca funcționarii publici să devină tot mai operativi.

eye

Suntem cu ochii pe cheltuirea fondurile publice

Aproape orice activitate a primăriei presupune cheltuirea banilor publici, adică a banilor noștri. Aceștia provin în mare parte din contribuțiile noastre la bugetul local și cel de stat. Vrem să înțelegem cu toții, cum se transformă banii din impozite și taxe, în investiții sau cum sunt direcționați către bugetul de stat și cel local. Vrem să explicăm termenii tehnici, exprimările de specialitate și structura complexă a bugetelor pentru a fi înțelese de către toți ieșenii.

Start typing to see products you are looking for.