Ferestre către Podu Iloaiei

Acces liber la ședințele în care se iau hotărâri în numele întregii comunități

În luna octombrie 2016, aflăm că în Podu Iloaiei, consilierii supun la vot dacă să accepte sau nu, prezența unor cetățeni, la ședințele Consiliului Local. Cerem imediat clarificări și venim cu recomandări.

Ședințele Consiliului local din Podu Iloaiei sunt publice, dar pare că nu pentru toată lumea. Reacționăm.

11 octombrie 2016

Aflăm din presă că în Podu Iloaiei, consilierii au votat să restricționeze accesul la ședințele de Consiliu Local, pentru doi cetățeni. Trimitem o adresă în care cerem s-aflăm ce s-a întâmplat. O redactăm ceva mai moralist, amintind autorităților că cetățenii au dreptul să participe la aceste ședințe. În plus, toate actele Consiliului local au caracter public. Vezi, pe scurt, ce le-am scris sau citește din scoarță, în scoarță, adresa pe care am trimis-o.

Cerem Primăriei din Podu Iloaiei sa realizeze un site oficial, respectând standardele de transparență

24 octombrie 2016

Fiindcă nu primim nici un răspuns, ne gândim să dăm un imbold autorităților locale. Trimitem o adresă în care cerem să realizeze un site oficial, obligatoriu conform Legii nr. 544/ 2001.

Primăria din Podu Iloaiei reacționează. Toți cetățenii sunt liberi să participe la ședințele de Consiliu Local

1 noiembrie 2016

Primim răspunsul oficial, din care aflăm că a fost o neînțelegere și n-a fost restricționat accesul cetățenilor în sala de Consiliu. Primim procesul verbal de la ședința care ne-a atras atenția, alături de ordinea de zi. Citește și tu răspunsul.