Viziune și misiune


În vizunea noastră, Iașul trebuie să devină un oraș deschis, guvernat de instituții transparente care iau hotărârile publice în colaborare cu cetățenii.

Misiunea noastră este să creștem puterea ieșenilor de-a controla schimbările din comunitate care le afectează viața, prin proiecte care stimulează participarea publică și contribuie la buna guvernare.

Obiective


 1. Vrem să implicăm în tot mai mare măsură societatea civilă, în procesul de guvernare locală, în luarea deciziilor publice și în rezolvarea problemelor comunității.
 2. Vrem să îmbunătățim calitatea guvernării locale determinând creşterea transparenței în cheltuirea resurselor şi luarea deciziilor.
 3. Vrem să aliniem managementul instituţiilor şi autorităţilor locale cu viziunea ieșenilor, prin implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor publice.
 4. Vrem să responsabilizăm aleșii și funcționarii administrației publice locale pentru a răspunde cât mai bine şi eficient nevoilor comunităţii.

Valori și principii


 • Connector.

  Transparenţă

  Ne dorim să fim un model de transparență în ceea ce privește: prezentarea surselor de finanțare ale asociației; comunicarea cu factorii decidenți, publicul larg și mass media; prezentarea impactului proiectelor și activităților noastre.

 • Connector.

  Integritate

  Pentru noi, a acționa cu integritate înseamnă mai mult decât respectarea legii. Vom refuza să intrăm în parteneriate cu organizații, companii sau persoane corupte. Vom preveni apariția unor eventuale conflicte de interese, vom avea puterea să recunoaștem când greșim și vom face tot ce ne stă în putință pentru a remedia eventualele erori.

 • Connector.

  Participare publică

  CIVICA va funcționa pornind de la nevoile comunității. Ne dorim să realizăm proiecte și acțiuni întotdeauna participative, prin consultarea și implicarea ieșenilor.

 • Connector.

  Responsabilitate

  Ne asumăm răspunderea pentru fiecare demers iniţiat, ne respectăm promisiunile făcute şi nu fugim de responsabilitate.

 • Connector.

  Eficienţă

  Proiectele noastre au obiective clare, al căror impact este evaluat pe baza unor indicatori de performanță.

 • Connector.

  Dezvoltare durabilă

  Respectăm principiile dezvoltării durabile în toate activitățile pe care le implementăm, prin susținerea unui model economic și social care să nu pună în pericol mediul înconjurător.

 • Connector.

  Impact

  Proiectele pe care le implementăm urmăresc rezolvarea unor probleme reale şi obţinerea unor rezultate cuantificabile.