Echipa Noastră

O echipă de oameni cu aceleași valori atât de vitale pentru a face o schimbare în orașul Iași.

Executiv

Alexandrina Dinga

Președinte executiv

Alexandrina este activist pentru democrație, organizator comunitar, președinte și co-fondator al Asociației CIVICA. Mai exact, omul care face de toate în asociație :).

Încă din timpul facultății, Alexandrina s-a dedicat proiectelor pentru comunitate și are experiență de aprox. 15 ani în sectorul non-profit coordonând şi dezvoltând diferite campanii civice și de mediu, proiecte de organizare și dezvoltare comunitară, participare publică și transparență administrativă.

În prezent lucrează în proiecte de guvernare deschisă care stimulează implicarea și colaborarea la nivel local, proiecte de advocacy și proiecte pentru dezvoltarea capacității societății civile în Regiunea de Nord-Est a României.

Alexandrina a mai lucrat în mediul de business și în mediul academic, atât în activități de management de proiect, business development, strategii, cât şi în zona comunicării.

Alexandra ghergut

Alexandra Gherguț-Babii

Coordonator Comunicare & Fundraising

Alexandra este omul de comunicare din spatele CIVICA care se preocupă ca mesajele despre activitățile noastre să ajungă rapid, clar și eficient la oamenii din comunitate.
Alexandra are studii în Comunicare și Relații Publice și a finalizat teza de doctorat pe subiectul gândirii critice. O pasionează educația media și se dedică în a transmite mai departe instrumente utile privind gândirea critică, astfel încât să construim împreună o comunitate de cetățeni puternici și bine informați.

Iulia Țehanciuc

Iulia Țehanciuc

Asistent proiecte și programe

Iulia are grijă ca ideile noastre să fie în ordine și este sprijin când vine vorba de comunicare, fundraising sau activități administrative. Este studentă la Comunicare și Relații Publice și voluntariatul face parte din viața sa de zi cu zi, fiind constant inspirată de oameni, povești și artă.

Andrei Toescu

Trainer

În activitățile de training din proiectele CIVICA, Andrei este cel care folosește cele mai distractive jocuri pentru a fixa cunoștințele. El este doctorand în Științe Politice și, când nu este la sediu, el poate fi găsit fie la facultate, unde ține seminarii de Statistică și Politici Externe, fie la școală, unde predă ore de Educație Socială. Andrei crede că o comunitate puternică este alcătuită din cetățeni implicați și este pasionat de modalitățile prin care indivizii pot contribui la proiecte de creștere a calității vieții.

8

Oltita Volovat

Coordonator situații de urgență

Olti a gestionat toată activitatea pe care CIVICA a realizat-o imediat după începutul pandemiei și de la izbucnirea războiului de la granițele noastre.
Om implicat activ în diferite acțiuni de sprijin dezvoltate de ONG-urile locale, Oltița construiește temeinic strategii logistice și procese scalabile în situații de urgență, urmărind implementarea acestora în tandem cu autoritățile publice.
În viața de zi cu zi, Olti este om de marketing B2B și consideră că a fi implicat civic este cea mai pură formă de empatie.

Board

Alexandrina Dinga

Președinte executiv

Preşedinte şi membru fondator CIVICA. În ultimii 10 ani, Alexandrina a coordonat şi dezvoltat diferite campanii/proiecte de mediu şi civice în comunitatea ieşeană. Ca activist civic militează pentru o societate mai dreaptă şi vrea ca prin proiectele sale să încline balanţa puterii în favoarea cetăţeanului. Alexandrina este şi membru fondator al Fundaţiei Comunitare Iaşi.

Iulian Boia

Vice-președinte

Iulian este antreprenor și voluntar cu state vechi. Crede că vom avea o „cetate” mai bună doar când vom învăța să fim cetățeni mai buni. Altfel, iubește papanașii cu gem de căpșuni și romanele de capă și spadă în care băieții buni înving de fiecare dată. Iulian este şi membru fondator al Fundaţiei Comunitare Iaşi.

Raluca Onufreiciuc

Vice-președinte

Raluca descâlcește ițele încurcate ale situațiilor cu caracter legislativ care apar în CIVICA. Raluca este avocat, dornică de implicare comunitară, cu spirit creativ pus în slujba societății și cu afinități pentru orice are indice glicemic crescut. Raluca este membru fondator al Legal Hackers Iași și al Asociației Laboratorul de Etică, Drept și Tehnologii Inovative.

Anca Gherasim

Vice-președinte

Anca este unul dintre motoarele principale din organizație, un model de implicare în comunitate și coordonează subiectele de mobilitate, accesibilitate și spații verzi ale CIVICA. Crede cu tărie că „țara ca afară” se construiește cu cetățeni implicați, atenți la ceea ce se întâmplă în orașele lor care sunt parteneri cu simț critic ai administrației.
Anca are studii în informatică economică, iar în prezent este freelancer și consultant IT.

Crina Penteleychuk

Vice-președinte

Crina a venit în CIVICA având dorința de a sprijini dezvoltarea organizațională și inițiativele civice care să facă din Iași un oraș mai bun de locuit.
Crina are studii de Drept, dar din 2005 lucrează cu indivizi, grupuri, echipe și organizații pentru explorarea potențialului de dezvoltare. În prezent este Senior Trainer și Coach Organizațional în cadrul CRILIA și este pasionată de mediul organizațional, relațiile profesionale, mintea umană și CUM-ul din interiorul fiecărui proces organizațional/relațional.

Lucian Roșu

Vice-președinte

Lucian militează pentru dezvoltare sustenabilă și politici publice prietenoase cu oamenii și mediul. Este un prieten al mobilității alternative folosind bicicleta zilnic de 15 ani. Lucian consideră că modul în care construim astăzi orașele este o reflecție asupra modului cum vor arăta comunitățile în anii ce urmează.
Explorator neîncetat al geografiei locurilor mai puțin cunoscute, îl găsim pe Lucian de pe valea Bahluiului până în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.
Este fondator al asociației de promovare turistică Iasi.travel și Lector universitar la Facultatea de Geografie și Geologie, UAIC Iași cercetând Sistemul Urban și mecanismele sale de funcționare. Are o teză de doctorat în domeniul calității vieții în mediul urban, încercând să explice rolul planificării spațiului geografic în determinarea stării de bine.

Au făcut parte din echipa CIVICA:

Oana Olariu, Elena Racu, Simona Calapodescu, Raluca Iordăchianu, Alexandra Maria Alexăndroae, Laura Frențescu, Alexandru Bodnar, Irina Theodoru, Cosmina Hatmanu, Amelia Mistreanu, Raluca Maria Marcu, Florina-Georgiana Riglea, Ioana-Alexandra Huțanu, Roxana Doarbeș, Alina Andreia Ailincăi, Irina Alexandra Felea, Monica Ghenghea, Diana Trenchea.

Au făcut parte din echipă:

Oana Olariu, Elena Racu, Simona Calapodescu, Amelia Mistreanu, Raluca Marcu, Irina Theodoru

Iulian Boia

Vicepreședinte și membru fondator CIVICA. Iulian este antreprenor și voluntar cu state vechi. Crede că vom avea o „cetate” mai bună doar când vom învăța să fim cetățeni mai buni. Altfel, iubește papanașii cu gem de căpșuni și romanele de capă și spadă în care băieții buni înving de fiecare dată. Iulian este şi membru fondator al Fundaţiei Comunitare Iaşi.

Simona Calapodescu

Jurist, biciclist, iubitor de transparență și spații verzi, amator de urbanism și plimbăreț prin instanțe.

Alexandrina Dinga

Preşedinte şi membru fondator CIVICA. În ultimii 10 ani, Alexandrina a coordonat şi dezvoltat diferite campanii/proiecte de mediu şi civice în comunitatea ieşeană. Ca activist civic militează pentru o societate mai dreaptă şi vrea ca prin proiectele sale să încline balanţa puterii în favoarea cetăţeanului. Alexandrina este şi embru fondator al Fundaţiei Comunitare Iaşi.

Oana Olariu

Povestitor polivalent. Oana intermediază de 7 ani, pentru studenții de la Jurnalism, primul contact cu reportajul și interviul. Cu un background în psihologie și științe politice, urmărește cum poveștile și jurnalismul civic schimbă comportamentele sociale și, uneori, regimurile politice.

Oltita Volovat

Coordonator situații de urgență în cadrul CIVICA. Om implicat activ în acțiunile de sprijin dezvoltate de ONG-urile locale, Oltița construiește temeinic strategii logistice și procese scalabile în situații de urgență, urmărind implementarea acestora în tandem cu autoritățile publice.

Raluca Onufreiciuc

Avocat, dornic de implicare comunitară, cu spirit creativ pus în slujba societății, cu afinități pentru orice are indice glicemic crescut. Raluca este membru fondator al Asociației ROMANIA 21.

Cristi Grăunte

Master-wizard în IT fields. Manifestă pasiuni civice, e prietenos cu afonii într-ale IT-ului. Intră responsabil în laboratoarele pe unde se reinventează implicarea și comportamentele sociale.

Elena Racu

ONG-istă din adolescență pe inițiative civice și filantropice și e urmărită des de întrebarea „dacă nu eu, atunci cine?”

Adrian Mironescu

Graphic designer cu un maraton de proiecte sociale în spate. Autonom, ingenios și mereu multi-implicat în proiecte cu sens.

Start typing to see products you are looking for.