Noutăți

Căutăm Community Manager!

Căutăm Community Manager!

Crezi în puterea cetățenilor de a influența deciziile publice care le influențează viața și de a produce schimbare în comunitățile în care trăiesc? Vrei să contribui la crearea unei rețele de ONG-uri și cetățeni activi civic alături de care să luptăm local, la firul ierbii, cu apatia civică?

Dacă răspunsul e DA, hai să ne cunoaștem!

 

Suntem în căutarea unui coleg alături de care să dezvoltăm o comunitate puternică și implicată civic în Iași, dar și în Podu Iloaiei. Începem în contextul unei colaborări cu asociația Funky Citizens pentru proiectul Republica Funky și vrem să construim de aici pe nevoile de participare publică pe care le-am identificat în comunitatea locală. 

Detalii contractuale: Contract de muncă part-time (4 ore/zi) pe parcursul a 6 luni (1 noiembrie 2022 – 15 aprilie 2023), cu posibilitate de prelungire, remunerat cu 2030 lei net / lună.

***

Ce căutăm la Community Manager?

Vrem să lucrăm cu o persoană care înțelege sectorul nonguvernamental local și județean (Iași), are o pasiune pentru dezvoltarea de comunități, este interesată de implicarea cetățenilor în procesul decizional și dezvoltarea dialogului între autorități, cetățeni, reprezentanții societății civile și ai sectorului de business pentru rezolvarea de probleme la nivel local.

Căutăm o persoană căreia să-i placă interacțiunea cu oamenii, poate empatiza ușor, este organizată, perseverentă, proactivă, creativă, este un bun comunicator care vrea să construiască o comunitate implicată civic.

Ne dorim un absolvent de Științe Sociale (Comunicare, Științe Politice, Sociologie), Jurnalism, Marketing, dar nu e obligatoriu, atât timp cât există interes și preocupări pentru sectorul nonprofit, implicare civică, schimbare și justiție socială. De asemenea, contează să știm că ai făcut sau faci voluntariat și că ai o experiență de lucru de min. 2 ani, vorbești și scrii bine în limba română și engleză.  

***

Ce va face, concret, Community Managerul?

În primul rând, vei coordona local și regional o activitate din proiectul Republica Funky, coordonat de Funky Citizens. Mai exact, vei ajuta cu promovarea și logistica a două serii de câte două training-uri la Iași, pe teme precum bugete locale, proces decizional în administrația publică locală, educație civică și jurnalism / fact-checking, dar și pe alte teme de interes pentru comunitatea locală. Nu vei fi singur, căci vei avea sprijinul echipelor CIVICA și Funky Citizens. 

Lucrăm împreună, la CIVICA, pentru a dezvolta o comunitate implicată civic, gândim și implementăm activități de comunicare cu stakeholderii organizației (cetățeni care vin către noi cu diverse provocări, donatori, grupuri și organizații ale societății civile, companii private și autorități publice) și organizăm acțiuni prin care să aducem împreună cetățeni, grupuri și organizații pentru a învăța unii de la alții, a crea legături și a lucra pentru atingerea unor obiective comune.

În funcție de timpul disponibil, ne ajuți să creștem capacitatea CIVICA, să lucrăm organizat și profesionist, să documentăm diverse subiecte de interes pentru proiectele noastre.

 

De ce să te alături echipei CIVICA și Funky Citizens?

  • Vei avea acces la resursele și contextele de învățare CIVICA și Funky Citizens. Pe lângă bibliotecă, prin afilieri și parteneriate cu organizații naționale și internaționale, putem oferi un mediu prielnic dezvoltării tale;
  • Vei avea libertate pentru a pune în practică idei prin care să acționezi ca agent al schimbării în comunitate;
  • Vei lucra alături de colegi cu experiență semnificativă în mediul non-guvernamental (advocacy, organizare și dezvoltare comunitară), juridic, business și guvernamental;
  • Vei fi în contact cu reprezentanți și specialiști ai unor organizații non-guvernamentale de profil, ai unor companii private, grupuri de inițiativă civică și ai instituțiilor publice;
  • Vei dobândi experiență profesională în dezvoltare organizațională;
  • Vei avea un program flexibil adaptat după nevoile noastre și nevoile tale.

 

Unde vom lucra? 

Lucrăm de la un birou frumos în centrul orașului, dar de când cu situația pandemică, lucrăm și remote. Stabilim împreună variantele cele mai potrivite.

 

Așteptăm cu entuziasm și interes aplicația ta până pe 28 octombrie 2022 (inclusiv) pe adresa contact@asociatiacivica.ro, cu subiectul „Candidatură_Community Manager” care să conțină:

  1. CV-ul tău;
  2. Răspunsul la întrebările: „Ce te motivează să te alături echipei noastre și de ce crezi că ești persoana potrivită pentru rolul de Community Manager?”

 

Dacă încă nu ne cunoști, iată câteva informații despre noi:

Despre CIVICA:

Asociația CIVICA a fost înființată în 2014 pentru ca vocea cetățenilor să fie ascultată și respectată de decidenți, iar instituțiile să devină mai deschise și atente la nevoile reale ale oamenilor. Prin proiectele noastre urmărim să încurajăm implicarea civică, să susținem grupurile de cetățeni care se confruntă cu diverse probleme în comunitate și să transparentizăm procesul decizional.

Dezvoltăm instrumente digitale de monitorizare și participare publică, ghiduri de implicare cetățenească sau bune practici pentru administrația publică, implementăm campanii de advocacy pe subiecte care țin de mobilitate și dezvoltarea urbană, organizăm ateliere și sesiuni de educație civică, desfășurăm dezbateri și evenimente care aduc împreună cetățenii și factorii decizionali pentru proiectele importante ale comunității.

 

Despre Funky Citizens

Din 2012, Funky Citizens promovează cetățenia activă prin instrumente de advocacy bazate de cercetare, pe date concrete și pe online. Funky Citizens e locul de întâlnire al cetățenilor care nu se resemnează cu status quo-ul, ci își înțeleg rolul în democrație, motiv pentru care își incordeaza mușchiul civic și iau adesea parte la procesul decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *