Noutăți

Căutăm grupuri civice și organizații pe care să le mentorăm 1 an în campaniile lor de advocacy

 

 

 

 

 

Pași civici către o comunitate puternică

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Dacă sunteți o organizație sau un grup de cetățeni. Dacă ați vrea să mobilizați comunitatea și împreună să convingeți autoritățile publice să facă (sau să nu facă) ceva (de exemplu, să repare un drum sau un bloc de locuințe sociale, să schimbe o lege, să nu taie niște copaci, să dea burse sociale)  puteți să vă înscrieți în proiectul Pași Civici către o comunitate puternică.

Dacă sunteți selectați, alături de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și Asociația CIVICA vom fi “mentorii” voștri timp de 1 an și vă vom oferi: instruire, ajutor în planificarea unei campanii de advocacy, sprijin constant pentru desfășurarea campaniei planificate și pentru mobilizarea comunității. În plus, în cadrul proiectului vom putea susține financiar unele dintre activitățile voastre, veți cunoaște alte organizații și grupuri activiste. Sprijinul pe care îl veți primi este gratuit. Nu vi se cere decât să faceți ce promiteți.

Căutăm 12 organizații și grupuri civice care:

  • Sunt interesate să intervină în procesul decizional
  • Au experiență limitată de advocacy
  • Cunosc noțiuni de bază în advocacy și consolidarea comunității
  • Au în grup minimum 3 persoane
  • Interes pentru implicarea constantă în programul de mentorat oferit de CeRe și CIVICA

Organizațiile și persoanele interesate să se înscrie în programul de mentorat derulat de CeRe și Asociația CIVICA sunt invitate să completeze formularul de înscriere până la data de (10 mai 2021) 15 mai 2021.

Proiectul “Pași Civici către o comunitate puternică” răspunde nevoii de a crește puterea și capacitatea organizațiilor și grupurilor civice care își propun să responsabilizeze administrația publică pe diferite teme: servicii sociale, spațiu public, mediu, sănătate, educație etc

Proiectul este derulat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică în parteneriat cu Asociația CIVICA și beneficiază de o finanțare în valoare de 174.437 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

*CIVICA sprijină grupuri și organizații indiferent de cauzele lor. Nu vom susține însă cauze care contravin valorilor noastre: diversitate, echitate, egalitate, curaj, solidaritate, încredere, democrație participativă.

 

Un comentariu pentru “Căutăm grupuri civice și organizații pe care să le mentorăm 1 an în campaniile lor de advocacy

  1. Baltă Loredana Flavia spune:

    Foarte bună aceasta initiativa!!! Pentru cei care simt nevoia să se implice în viața comunității dar nu stiu cum sa o faca, este extraordinar!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *