Fă din corupție o poveste de adormit copiii: Vino la „Once upon a time in Iași”

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 0px 0px 45px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text class=”cs-ta-center h5″]Vino mâine, joi, 15 martie, de la ora 17.30, în sala Foaier din Casa de Cultură a Studenților, să ne uităm la filmele cetățenești premiate la Once Upon a Time in Romania, un proiect prin care Inițiativa România a unit punctele și-a trasat conturul corupției, așa cum o văd și-o simt românii. Apoi stăm la dezbateri.
[/cs_text][cs_text class=”cs-ta-center”]Înscrie-te completând formularul de participare.

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section bg_color=”hsla(0, 0%, 0%, 0.14)” parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]În 2017 Once Upon a Time in Romania a însemnat un concurs de scurtmetraje anticorupție, un website interactiv anticorupție și o serie de interviuri cu oameni antrenați în combaterea corupție.
[/cs_text][cs_text class=”h5″]„Dacă ar fi să exprimăm schematic viziunea noastră despre cum putem schimba România ar suna cam așa: conștientizare, identificare, acțiune. Mai întâi, oamenii trebuie să conștientizeze, să aibă dovezi clare despre care este prețul pe care fiecare îl plătim pentru corupție.

Apoi, un public conștient și informat trebuie să afle și ce poate face, adică să identifice soluții, căi de acțiune, posibile abordări și rezolvări.

Dacă aceste două elemente sunt prezente, suntem convinși că mult mai multi oameni vor fi pregătiți să treacă la etapa a treia: să se implice activ, fiecare după puteri, în a pune capăt corupției”, notează organizatorii.
[/cs_text][cs_text]45 de filme au fost înscrise pe Once Upon a Time in Romania în doar 40 de zile. Marea majoritate erau realizate de amatori, studenți și elevi, care au făcut pasul către implicare. Arată mai bine decât orice conferință sau manual ce înseamnă corupția în România și ce pot face cetățenii cărora le pasă.

Mâine, Caravana Once Upon a Time in Romania ajunge în Iași cu o seară de “Ceai de făcut împotriva corupției”. Serile de ceai nu sunt doar seri de proiecție de filme anticorupție, ci mai ales seri de dialog civic, în care oamenii cărora le pasă să se întâlnească unii cu alții, să găsească moduri de acțiune, să descopere preocupări civice comune și să învețe unii de la ceilalți.

[/cs_text][cs_text class=”h5″]Noi suntem alături de Once Upon a Time in Romania, pentru că lupta anticorupție nu se duce doar în instanțele de judecată. [/cs_text][cs_text]Atitudinea anti-corupție trebuie să fie o stare de spirit împărtășită de cât mai mulți dintre noi, ca România să devină țara cioplită după chipul și asemănarea noastră, o democrație eficientă, în care să putem prospera păstrându-ne coloana vertebrală. „Ceai de făcut împotriva corupției” este una dintre soluțiile simple și prietenoase, care dezleagă minți și comportamente, ca alte soluții ce dau putere cetățenilor să se coaguleze mai departe.
[/cs_text][cs_text class=”h5″]Am înființat CIVICA în 2014 pentru că:
[/cs_text][x_feature_list][x_feature_box title=”” title_color=”” text_color=”” graphic=”icon” graphic_size=”60px” graphic_shape=”circle” graphic_color=”#ffffff” graphic_bg_color=”hsl(22, 87%, 54%)” align_h=”left” align_v=”top” side_graphic_spacing=”20px” max_width=”none” child=”true” connector_width=”1px” connector_style=”dashed” connector_color=”#272727″ graphic_icon=”diamond”]nemulțumirea trebuie să se transforme în acțiune, nu în resemnare.[/x_feature_box][x_feature_box title=”” title_color=”” text_color=”” graphic=”icon” graphic_size=”60px” graphic_shape=”circle” graphic_color=”#ffffff” graphic_bg_color=”hsl(22, 86%, 54%)” align_h=”left” align_v=”top” side_graphic_spacing=”20px” max_width=”none” child=”true” connector_width=”1px” connector_style=”dashed” connector_color=”#272727″ graphic_icon=”diamond”]în Iași suntem mulți locuitori și prea puțini cetățeni, în adevăratul sens al cuvântului.[/x_feature_box][x_feature_box title=”” title_color=”” text_color=”” graphic=”icon” graphic_size=”60px” graphic_shape=”circle” graphic_color=”#ffffff” graphic_bg_color=”hsl(22, 86%, 54%)” align_h=”left” align_v=”top” side_graphic_spacing=”20px” max_width=”none” child=”true” connector_width=”1px” connector_style=”dashed” connector_color=”#272727″ graphic_icon=”diamond”]unele lucruri nu se vor schimba niciodată, dacă nu vom conștientiza că suntem cu toții responsabili de mersul lucrurilor în comunitate și de actul de guvernare pe care-l acceptăm.[/x_feature_box][/x_feature_list][cs_text]De aceea, prin proiectele noastre identificăm provocări pe care le întâmpină comunitatea şi contribuim activ la identificarea soluţiilor. Suntem un facilitator și catalizator al oamenilor și grupurilor care vor să îmbunătățească viața în Iași. Implicarea ieșenilor în viața publică reprezintă cel mai sănătos drum pentru mai buna guvernare-a orașului.
[/cs_text][cs_text class=”cs-ta-center h5″]Mâine avem încă un prilej de-a ne uni în idei, planuri și acțiune!
[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]