Noutăți

Reprezentanți ai societății civile în comisia care decide tăierea de arbori în Iași

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Marți, 25 iunie, am transmis Primăriei Iași și celor 27 de consilieri locali  solicitarea de a completa Comisia de Ordonare a Vegetației Lemnoase cu doi reprezentanţi ai societăţii civile care să reprezinte dorinţele şi interesele comunităţii cu privire la arborii din oraş.

Solicitarea vine în urma demersurilor realizate după tăierea brazilor din fața Palatului Culturii şi în contextul răspunsului primit din partea Biroului Spații Verzi și Salubritate din cadrul Primăriei Municipiului Iași, prin care ni s-a transmis că deciziile de tăiere a copacilor sănătoși din oraș nu pot fi luate prin organizarea consultărilor publice, întrucât ar îngreuna execuţia lucrărilor.

Am considerat, în această situație,  că soluția este includerea unor reprezentanți ai societății civile în structura decizională a Primăriei Iași care hotărăște când și ce copaci sunt tăiați în municipiul Iași, respectiv, Comisia de Ordonare a Vegetației Lemnoase.

A urmat un apel public în comunitate  pentru a identifica doi ieșeni interesați să facă parte din  Comisia de Ordonare a Vegetației Lemnoase și  facilitarea unui proces de auto-selecţie. În procesul de auto-selecție cei care şi-au manifestat interesul de a face parte din comisie şi-au prezentat motivaţia, expertiza în domeniul ecologiei/protecţiei mediului și disponibilitatea de timp.

Vă anunțăm, așadar, că cele două persoane pe care asociația CIVICA le-a recomandat pentru a face parte din Comisia pentru Ordonarea Vegetației Lemnoase în calitate de  reprezentanți ai societății civile sunt: dr. ecolog Anca Elena Gheorghică şi ing. peisagist Diana Dodu.

Continuăm să vă ținem la curent cu demersurile noastre de transparentizare a activității administrației locale și implicarea cetățenilor în luarea deciziilor publice.

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *