Noutăți

#TrotuareLibere pe Aleea Tudor Neculai

Revenim cu noutăți despre campania #TrotuareLibere (dacă aflați prima dată de această inițiativă CIVICA vă invităm să citiți mai întâi acest articol de pe blogul nostru). Pe 8 iulie 2020, am organizat o nouă acțiune în zona Aleea Tudor Neculai, împreună cu voluntari, partenerii noștri din APTA și Poliția Locală Iași.

Aceasta este una dintre cele 20 de străzi unde cetățenii au sesizat că autoturismele ocupă în mod neregulamentar trotuarele destinate pietonilor și au depus o petiție către primărie pentru a solicita montarea unor bolarzi de protecție.
Pentru a sensibiliza proprietarii de mașini din zonă, împreună cu voluntari de la Iași – Capitala Tineretului din Romania 2019-2020, EuRespect, Consiliul Județean al Elevilor IașiAsociația Real Sports, colega noastră Anca Gherasim (coordonatorul campaniei #Trotuare Libere), au distribuit flyerele campaniei #ParchezNuBlochez, inițiată de Grow Up Romania și au dialogat cu cetățenii din zonă. Scopul acestei acțiuni a fost să vedem cum se prezintă situația pe teren, ce feedback au cetățenii și ce soluții ar putea fi implementate.
Totodată, a fost important să dialogăm cu proprietarii de mașini pentru a-i face să conștientizeze că trotuarele nu reprezintă locuri de parcare și că o mașină care blochează un trotuar creează probleme reale pentru nevăzători, persoane imobilizate într-un scaun rulant sau părinți cu copii în cărucioare. Pe lângă fluturașii distribuiți de voluntari, reprezentanții Poliției Locale Iași au lăsat avertismente scrise pentru proprietarii autoturismelor parcare neregulamentar.
 –
Suntem conștienți că acum există o cerere mai mare decât oferta locurilor de parcare și trebuie găsite soluții, însă acestea trebuie să respecte principiile de mobilitate urbană sustenabilă prevăzute în PMUD (prioritate pentru pietoni, transport public și biciclete). Trebuie să creștem presiunea pe administrația publică pentru a accelera implementarea proiectelor din PMUD (inclusiv implementarea unei politici de parcare eficientă și integrată), dar trebuie să ne și asumăm mai multă responsabilitate la nivel individual.
 Vă invităm să vă implicați alături de noi prin 2 acțiuni concrete:
1. Vă rugăm să imprimați fluturașul campaniei "Parchez, nu blochez" și să-l plasați pe geamurile mașinilor care ocupă neregulamentar trotuarul pe strada unde locuiți.

2. Puteți trimite o solicitare scrisă către primărie pentru a interveni cu popici și bolarzi pentru a proteja zonele cele mai vulnerabile ocupate de mașini parcate neregulamentar (treceri de pietoni, străzi din proximitatea școlilor sau grădinițelor). Vă punem la dispoziție un model simplu de completat și instrucțiuni pas cu pas aici.
Împreună putem face Iașul un oraș mai prietenos pentru pietoni, contăm pe sprijinul vostru! #împreună #comunitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *