Noutăți

Tu de câte ori ai fost nevoit/ă să ocolești o mașină parcată pe trotuar?

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Update 24 mai 2020: În urma audienței de joi, 21 mai, cu primarul Mihai Chirica, am aflat că propunerile înaintate de ieșeni pentru eliberarea unor trotuare, prin instalarea de bolarzi, urmează să fie analizate și supuse aprobării în Comisia de Circulație.


Update 11 mai 2020: 12 ieșeni au trimis solicitări oficiale pentru eliberarea unor trotuare ocupate de mașini. Adresele exacte ale trotuarelor pot fi identificate pe harta interactivă creată pentru campania Trotuare Libere. Astăzi am transmis o adresă Primăriei Iași pentru a afla în ce stadiu se află solicitările trimise de ieșeni. Revenim cu noutăți, imediat cum le avem. #orașepentruoameni #trotuarelibere


Dacă te deranjează și pe tine mașinile parcate aiurea pe străzile Iașului, te invităm să încercăm împreună să rezolvăm această problemă.

Poate te întrebi dacă are sens să te implici? Are! 

În 2019 am reușit să determinăm primăria să facă modificări la bordurile de la trecerile de pietoni, pentru a deveni accesibile pentru părinții cu cărucioare pentru copii sau pentru persoanele cu dizabilități. 

Vrei să vedem câte trotuare din Iași reușim să eliberăm împreună?

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ class=”cs-ta-center” style=”padding: 0px;”][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2020/02/PopiceSfLazar.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column bg_color=”hsl(27, 76%, 52%)” fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px 30px;”][cs_text]

E foarte simplu! Iată ce ai de făcut:

1. Dacă dorești montarea unor popici/bolarzi pentru a proteja trotuarele din cartierul tău te rugăm să trimiți o solicitare scrisă către Primăria Municipiului Iași la adresa informatii@primaria-iasi.ro, în care să specifici adresa exactă (strada și numărul, eventual un punct de reper sau coordonatele geografice) și să atașezi 1-2 fotografii sugestive. Îți sugerăm să salvezi cererea în format PDF și să o atașezi email-ului către Primarie. Un model de cerere găsești aici (click).

2. Te rugăm să adaugi la cc adresa mobilitateurbana@asociatiacivica.ro, ca să putem monitoriza numărul de solicitări, străzile vizate și timpul de reacție al administrației. Dacă vrei să fii simpatic/ă, te rugăm să ne trimiți și numărul de înregistrare primit de la primărie, ca să putem evalua operativitatea cu care se rezolvă solicitările noastre.

3. Colega noastră, Anca, a creat o hartă interactivă cu cererile depuse și rezultatele obținute (străzile pe care s-au instalat bolarzi/popici). Te rugăm să consulți harta de mai jos înainte de a trimite o petiție către primărie, ca să evităm suprapunerile (cereri multiple pentru aceleași trotuare).

4. În mod normal, ar trebui să primești un răspuns de la primărie în termen de 15 zile. Dacă nu ai primit nici un semn, te rugăm să dai un reply la emailul inițial trimis primăriei. Insistența ajută, uneori.

5. Când solicitarea ta e soluționată, te rugăm să ne anunți prin email la mobilitateurbana@asociatiacivica.ro. Ar fi foarte util să ne trimiți și o poză pentru a marca cererea ta ca fiind rezolvată (va apărea cu verde pe harta interactivă).

6. Dacă au trecut mai bine de 30 de zile și tot nu ai primit nici un răspuns de la primărie, nu te descuraja. Te rugăm să ne contactezi și vom insista împreună – nu degeaba sloganul nostru este „Puternici împreună!”.[/cs_text][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Ai întrebări?

Ai o neclaritate sau o sugestie pentru noi? Te rugăm să o contactezi pe colega noastră, Anca, la anca.gherasim {@} asociatiacivica.ro.

Vrem să-ți răspundem cât mai curând, dar te rugăm să ai răbdare măcar 24 de ore. Nu uita că e o campanie de civică de care ne ocupăm după job. 🙂

Harta interactivă

Legendă:

Roșu = simbolul roșu indică un trotuar pentru care s-a făcut deja o solicitare. Cu un click poți afla adresa exactă, data la care s-a făcut solicitarea și inițialele celui care a făcut cererea.

Verde = simbolul verde indică o cerere soluționată favorabil, adică un ieșean implicat merită felicitările noastre pentru că trotuarul respectiv a fost protejat prin bolarzi sau popici.[/cs_text][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”] [/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]

2 comentarii pentru “Tu de câte ori ai fost nevoit/ă să ocolești o mașină parcată pe trotuar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *