[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]
Orașul este un bun comun, iar locuitorii acestuia sunt legitimați să își exprime punctul de vedere cu privire la ceea ce se face în comunitatea în care trăiesc.
Zilele acestea, un ieşean ne-a semnalat că, începând cu 29.05.2019, în zona CUG, șos. Nicolina nr. 76B, un investitor privat a demarat lucrările de construire a unui bloc de locuințe (D+P+3E+Etaj 4 redus) într-o zonă urbană deja aglomerată.
Acesta ne atrage atenţia că autorizația de construire a fost eliberată fără a avea loc o informare și o consultare publică a celor care locuiesc în imediata vecinătate a zonei în care se construiește acest imobil.
Locuitorii blocurilor din zonă, care includ părinți cu copii mici, persoane în vârstă și/sau cu deficiențe locomotorii, sunt revoltați și deranjați de lucrările demarate în zona care își au domiciliul, dat fiind că ea este deja sufocată de lipsa locurilor de parcare, a spațiilor verzi și a terenurilor de joacă pentru copii.
[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column bg_color=”hsl(27, 87%, 50%)” fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px 0px 0px 10px;”][cs_text]Cetățenii direct afectați de situație s-au auto-mobilizat și au strâns deja 233 de semnături pentru o petiție prin care:
- declară că nu au fost informați și nici nu și-au dat acordul într-o dezbatere publică privind construirea imobilului;
- solicită oprirea lucrărilor de construire a imobilului;
- solicită refacerea spațiului verde;
- solicită amenajarea unei parcări comune, cu acces facil a autospecialelor pentru stingere a incendiilor și pentru ambulanțe/SMURD.
[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]
Ieșeanul care ne-a atras atenția asupra acestei situații s-a adresat între timp și Inspectoratului de Stat în Construcții Iași și Prefecturii Iași.
Deși nu avem autoritatea de a ne pronunța dacă toți pașii din procesul de eliberare a autorizației de construcție au fost respectați, considerăm că autoritățile publice au obligaţia de a include cetățenii în procesul de luare a deciziilor publice care le afectează viaţa şi de a negocia pentru interesul public.
Înţelegem, de asemenea, că investitorii privaţi au interes în maximizarea profitului în urma unei investiţii, însă nu derivă în mod automat că pot face orice pe respectivele terenuri. Ei au la rândul lor o responsabilitate față de comunitatea locală. În termenii dezvoltării durabile, orice investiție trebuie să fie făcută cu considerație pentru aspectele sociale ale comunității locale și pentru spațiile verzi.
În acelaşi timp, reprezentanții administrației publice locale au responsabilitatea de a proteja interesul public şi de a media relaţia între interesele cetățenilor și ale investitorilor pentru dezvoltarea armonioasă a oraşului.
Ne alăturăm și noi demersului inițiat de cetățenii din zona Şoseaua Nicolina nr. 76 și solicităm aleşilor locali reanalizarea oportunităţii acestui proiect, ţinând cont de nevoile şi interesele comunităţii.
[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ class=”cs-ta-left” style=”padding: 0px;”][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/06/20190530_174519-e1559741597420.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/06/20190601_092836.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]
Sunt complet nebuni…distrug orașul…au făcut bloc vizavi De Lidl Nicolina, unde trebuia făcută o parcare, au făcut bloc cu 14 etaje lângă biserica din C.U.G…e o nebunie totală…și ăsta e unul din motivele pentru care am plecat din Iași….sufocarea…
Nu se poate