Altele

Primul pas, ca să transformăm lecția străzii într-o mișcare

[cs_content][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]Zeci de mii dintre noi ne-am luat valorile în stradă, zile de-a rândul. Am trăit împreună momente de inspirație și ne-au trecut energii care-au împletit indignarea, curajul, demnitatea și, uneori, euforia că, spre surprinderea noastră, nu suntem puțini. În demonstrații ne-am găsit puterea și-am devenit conștienți c-o avem.

Dar demonstrațiile nu sunt mișcări. În momentul acesta, cea mai grea întrebare e cum să canalizăm lecțiile străzii într-o mișcare care să treacă dincolo de evenimentele care ne-au trezit. [/cs_text][cs_text]Am trăit cu toții, cea mai puternică experiență de cetățenie activă. Ne-am informat, ne-am exprimat la vedere, uniți în principii și-n determinare. Dar când demonstrațiile se încheie, aceeași realitate revine ciclic, dacă protestul se termină în loc să marcheze un început. Începutul unei mișcări sociale care apără transparența și participativitatea. [/cs_text][x_callout title=”Știam cu toții ce-i de făcut” message=”Cu câteva zile înainte să ne regăsim cu toții în Piața Unirii, am întrebat peste 1000 de persoane cum își doresc să-și recapete forța cetățenească. Din analiză, vedem că știam ce-i de făcut, dar pericolul pe care voiam să-l îndepărtăm avea pe atunci fața vagă a amintirilor și-a indignării mocnite. Nu știam că suntem mulți. Nu știam că putem declanșa o mișcare. ” type=”left” button_text=”Citește analiza” circle=”false” button_icon=”lightbulb-o” href=”https://drive.google.com/file/d/0B5Ssgs5L4cxodU1VZzZCZFRSYkU/view” href_title=”https://drive.google.com/file/d/0B5Ssgs5L4cxodU1VZzZCZFRSYkU/view” target=”blank”][x_feature_box title=”Educație Civică” title_color=”” text_color=”” graphic=”icon” graphic_size=”60px” graphic_shape=”circle” graphic_color=”#ffffff” graphic_bg_color=”hsl(20, 89%, 54%)” align_h=”left” align_v=”top” side_graphic_spacing=”20px” max_width=”none” graphic_icon=”hand-peace-o”]Căzusem atunci de acord că avem nevoie de Educație Civică, ca să ne cunoaștem drepturile, ca să știm rolurile instituțiilor și responsabilitățile celor care ne reprezintă. Că avem nevoie să știm cum să acționăm și, mai ales, cum să trăim conștienți, ca să fim cetățeni mai puternici. [/x_feature_box][x_feature_box title=”Campanii de monitorizare și corectare a derapajelor Administrației Publice” title_color=”” text_color=”” graphic=”icon” graphic_size=”60px” graphic_shape=”circle” graphic_color=”#ffffff” graphic_bg_color=”hsl(20, 89%, 54%)” align_h=”left” align_v=”top” side_graphic_spacing=”20px” max_width=”none” graphic_icon=”bell-o”]Știam de atunci că ne va fi imposibil, pe termen lung, să stăm, fiecare dintre noi, zi de zi, cu ochii pe aleșii noștri, ca să înțelegem ce fac și cum să acționăm, când e cazul. Pentru asta, avem nevoie de actori independenți, care să monitorizeze activitatea Administrației Publice și să lanseze alerte și campanii de corectare a derapajelor.[/x_feature_box][x_feature_box title=”Unelte digitale pentru participare publică” title_color=”” text_color=”” graphic=”icon” graphic_size=”60px” graphic_shape=”circle” graphic_color=”#ffffff” graphic_bg_color=”hsl(20, 89%, 54%)” align_h=”left” align_v=”top” side_graphic_spacing=”20px” max_width=”none” graphic_icon=”stack-overflow”]Am văzut că avem nevoie de unelte digitale, ca să fim în dialog cu aleșii și altfel decât în frigul protestelor de seară. [/x_feature_box][x_card animation=”flip-from-top” center_vertically=”true” front_style=”border-width: 8px 8px 8px 8px; border-style: solid; border-color: hsl(20, 89%, 54%); color: #ffffff; background-color: hsl(20, 89%, 54%);” front_icon=”cogs” front_icon_size=”36px” front_icon_color=”hsl(204, 3%, 95%)” front_title=”Acum declanșăm o mișcare” front_text=”Nu lăsăm demonstrațiile de azi să devină din nou amintirile vagi care ascund fața pericolului. ” back_style=”border-width: 8px 8px 8px 8px; border-style: solid; border-color: hsl(13, 92%, 22%); color: #ffffff; background-color: hsl(13, 93%, 22%);” back_title=”Direcționează 2% din impozitul pe salariu” back_text=”Am început împreună, continuăm împreună! ” back_button_text=”Găsești aici formularul” back_button_link=”https://drive.google.com/file/d/0B5Ssgs5L4cxoV3JBazlDMXpDRjg/view” back_button_color=”#ffffff” back_button_bg_color=”hsl(13, 93%, 22%)” padding=”10% 10% 10% 10%”][cs_text]Direcționează 2% din impozitul pe salariu, pe care deja l-ai plătit, către noi, ca să facem din soluțiile pe care le-am găsit colaborativ, povestea epică a împuternicirii civice în Iași. În felul acesta, putem să ne dedicăm 100% proiectelor și să ne păstrăm independența.

Nu vrem să construim în bula noastră. Vrem să punem în practică, participativ, un program de împuternicire civică care ne aparține tuturor. Când construim împreună, contează fiecare gest de implicare. Avem nevoie să punem laolaltă resurse în timp, în expertiză, financiare și logistice, ca să continuăm. Rezistența pe termen lung înseamnă împuternicire civică.
[/cs_text][cs_text]Trimite-ne un mesaj cu textul „direcționez” la adresa contact@asociatiacivica.ro, ca să ajungă 2% din impozitul pe salariu în proiectele de împuternicire civică. [/cs_text][x_custom_headline level=”h2″ looks_like=”h3″ accent=”false”] Spune-le prietenilor că #rezistșimâine.[/x_custom_headline][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2017/02/civica_2_1.png” alt=”” link=”true” href=”#” title=”https://drive.google.com/file/d/0B5Ssgs5L4cxoV3JBazlDMXpDRjg/view” target=”blank” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]