A început etapa de înscriere în programul de dezvoltare organizațională oferit de ONGteca pentru 30 de ONG-uri din Regiunea de Nord-Est a țării
A fost lansat apelul de înscriere în programul de dezvoltare organizațională ONGteca, o inițiativă a trei organizații ieșene ce a pornit din dorința de a susține sectorul neguvernamental din regiunea de Nord-Est a țării în procesele proprii de dezvoltare organizațională, cu impact direct asupra împuternicirii sectorului societății civile.
Scopul ONGteca este de a sprijini minimum 30 de ONG-uri din regiune, cu preponderență de la nivelul județului Iași, organizații ce oferă servicii în zone insuficient deservite.
Programul de capacitare se va întinde pe durata unui an de zile și va sprijini dezvoltarea organizațională a minimum 30 de ONG-uri din Regiunea de Nord-Est a țării. Organizațiile vizate sunt cele ce oferă servicii în zone insuficient deservite, iar prin intermediul programului acestea vor fi sprijinite să treacă printr-un amplu proces de dezvoltare organizațională – evaluare, training, mentorat, coaching – și să participe la evenimente care vor facilita învățarea, colaborarea și inovația. Programul vizează creșterea capacității organizațiilor neguvernamentale în domenii strategice de dezvoltare, precum: management organizațional, management financiar, guvernanță, leadership, advocacy, fundraising și comunicare, elaborarea propunerilor de finanțare nerambursabilă.
Înscrierea într-un program complex de dezvoltare organizațională
Organizațiile ce vizează să beneficieze de programul de capacitare oferit prin proiectul ONGteca se pot înscrie în etapa de selecție până pe 30 noiembrie inclusiv.
Înscrierea în program se realizează prin completarea formularului dedicat ce urmărește cunoașterea profilului ONG-urilor, precum și perspectivele de dezvoltare ale acestora. Formularul completat se va transmite ulterior pe adresa ongteca@bethany.ro.
Totodată, pentru mai multe informații despre procesul de înscriere și selecție în programul de formare, mentorat și coaching, organizațiile pot parcurge Regulamentul de evaluare nevoi și selecție beneficiari ONGteca.
Detaliile despre procesul de înscriere pot fi obținute atât pe pagina de Facebook a proiectului, cât și prin contactarea organizatorilor la adresa de e-mail dedicată: ongteca@bethany.ro.
Proiectul este derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Fundația Comunitară Iași și Asociația CIVICA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Despre Fundația Serviciilor Sociale Bethany
Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special copii și tineri, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială. Cu 27 de ani de activitate în România, programele fundației vizează activități de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități, proiecte de încurajare a educației de calitate în mediul rural, precum și inițiative de implicare a comunității locale și de stimulare a filantropiei. Mai multe detalii se regăsesc pe www.bethany.ro.
Despre Fundația Comunitară Iași
Fundația Comunitară Iaşi îşi propune să aducă împreună oamenii care mişcă lucrurile şi lucrurile care merită mişcate, spre beneficiul întregii comunităţi, pentru transformarea Iaşului într-un oraş în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.
Mai multe detalii se regăsesc pe www.fundatiacomunitaraiasi.ro.
Despre Asociația CIVICA
Asociația CIVICA a fost înființată în 2014 pentru ca vocea cetățenilor să fie ascultată și respectată de decidenți, iar instituțiile să devină mai deschise și atente la nevoile reale ale oamenilor. Direcțiile strategice de acțiune ale CIVICA sunt cetățenia activă și buna guvernare la nivel local. Prin proiectele sale, organizația încurajează implicarea civică, susține grupurile de cetățeni care se confruntă cu diverse probleme în comunitate și contribuie la transparentizarea procesul decizional. Organizația dezvoltă instrumente digitale de monitorizare și participare publică, ghiduri de implicare cetățenească sau bune practici pentru administrația publică. De asemenea, CIVICA desfășoară campanii de advocacy pe subiecte care țin de mobilitate și dezvoltarea urbană, organizează ateliere și sesiuni de educație civică, dezbateri și evenimente care aduc împreună cetățenii și factorii decizionali pentru proiectele importante ale comunității.
Mai multe detalii se regăsesc pe www.asociatiacivica.ro.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la:
adelina.tirnovanu@bethany.ro / 0755 264 553
Adelina-Elena TÎRNOVANU
Responsabil Comunicare