Pași civici către o comunitate puternică
„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”.
Împreună cu CeRe – Centrul de resurse pentru participare publică, ne bucurăm să anunțăm cele 12 grupuri civice și organizații cărora le vom oferi timp de un an asistență în advocacy în cadrul proiectului Pași civici către o comunitate puternicā.
Obiectivul general al acestui proiect de advocacy este acela de a crea organizații și grupuri civice puternice. Urmărim să creștem puterea acestor grupuri și organizații să identifice problemele reale ale comunității în care activează, să le promoveze, să găsească soluții împreună cu autoritățile și să acționeze, astfel încât, aceste rezolvări să răspundă nevoilor comunității.
A.P.T.A. – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ în Iași este o coaliție formată din 11 organizații care acționează pentru accesibilizarea spațiului public din Iași și o infrastructură mai bună, atât pentru utilizarea bicicletei, trotinetei, cât și pentru utilizarea transportului public. APTA își dorește accesibilizarea Bld. Păcurari și realizarea unui master plan pentru biciclete la nivelul Municipiului Iași.
Grupul DizAbil.Eu Vrancea militează pentru accesibilizarea spațiilor și instituțiilor publice. Grupul urmărește să realizeze o harta cu toate instituțiile din Focșani care necesită accesibilizare și să determine autoritățile să țină cont de nevoile persoanelor cu dificultăți de deplasare.
Rise OUT este prima organizație de tip grassroots ce are drept misiune susținerea persoanelor din comunitatea LGBTQ din Iași. Organizația își dorește mai multă vizibilitate și incluziune pentru comunitatea LGBTQ pe plan local.
Asociația de tineret Eu, tu și ei luptă pentru protejarea clădirilor de patrimoniu din Focșani.
Asociația Bicazul Nostru vrea să contribuie la dezvoltarea orașului Bicaz, desfășoară activități pentru reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și își propune să convingă autoritățile locale să fie mai transparente și mai deschise pentru colaborarea cu comunitatea locală.
Horpaz-Asociatia civica, este un grup civic care își dorește să convingă autoritățile locale să găsească și să implementeze soluții pentru dezvoltarea zonei Ezăreni, care să țină cont și de dorințele comunității.
Grupul cetățenilor din Cartierul 16 Februarie luptă pentru nevoi de baza în comunitatea lor – utilități, acces la educație, repararea podului care face legătura cu comunitatea și locuri de joacă.
Cartierul și Parcul Tineretului au ca scop transformarea comunității lor într-un loc construit pentru oamenii care trăiesc în zonă – un loc accesibil pietonilor, verde, viu și plin de evenimente.
Asociația Comunitară Bartolomeu Avantgarden iși dorește mai mult spațiu verde și un mediu sănătos în care să poată trăi și să își poată crește copiii, unde să se țină cont de nevoile oamenilor atunci când se ridică construcții noi.
Caravana cu Medici își dorește mai multă eficiență și mai multă flexibilitate în oferirea serviciilor medicale, educație și ajutor pentru prevenție și screening.
“Loc de joacă pentru Grozăvești” este un grup de mame care își doresc joacă în aer liber și în siguranță pentru copiii lor și mai mult spațiu verde pentru sectorul 6.
Asociația Civis Mogoșoaia își dorește o comunitate mai unită, de a căror probleme administrația publică să se ocupe, punând oamenii pe primul loc.
***
Proiectul “Pasi Civici către o comunitate puternica” este derulat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică în parteneriat cu Asociația CIVICA și beneficiază de o finanțare în valoare de 174.437 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.