Noutăți

Propuneri idei proiecte pentru bugetul Municipiului Iași pe 2021

 


În proiectul
Soluții Colaborative implementat de Asociația CIVICA, ieșenii au înregistrat 566 probleme care le afectează calitatea vieții. Ulterior, peste 700 de cetățeni au ales cele 7 teme (din 7 domenii diferite) considerate ca fiind prioritare pentru soluționare.


Independent de planul de dezvoltare a soluțiilor colaborative, cel pe care-l veți regăsi în cadrul proiectului Soluții Colaborative pentru Comunitate și despre care discutăm separat, am dorit să propunem reprezentanților Primăriei Iași o listă de idei de proiecte pe care le considerăm relevante pentru cele 7 direcții mari votate de comunitate ca fiind prioritare.


Menționăm că acest demers a apărut în contextul de creare și aprobare a bugetului pe anul 2021 și multe dintre ideile la care ne-am gândit presupun
primii pași concreți pentru dezvoltarea unor proiecte ample, realiste și cu impact pentru oraș în anii următori (ex. audit, studii, inițiere concursuri de soluții de arhitectură). Cu toate acestea, ideile propuse nu pot reprezenta un răspuns complet pentru direcțiile celor 7 probleme mari prioritizate de comunitate.

Am urmărit să venim cu o listă scurtă, care să cuprindă câteva idei de proiecte și care ar putea face diferența pentru calitatea vieții ieșenilor. Un alt aspect pe care l-am avut în vedere este și bugetul limitat al orașului.

În cele ce urmează, vom solicita, de asemenea, ca pentru etapa dezbaterilor publice a bugetului Iașului pe 2021 Primăria să realizeze un Buget pentru Cetățeni, astfel încât ieșenii să poată înțelege mai ușor ce resurse pot fi alocate pentru diverse inițiative.


Am cerut opinia ieșenilor preocupați de oraș până luni, 29 martie, ora 16.00, iar aceștia au răspuns apelului prin comentarii, observații și mențiuni în documentul pe care-l atașăm aici.

Veți putea vedea, așadar, ideile cetățenilor scrise în document, comentariile și desigur, ne puteți da oricând un semn pe adresa de email contact@asociatiacivica.ro sau mesaje directe prin intermediul paginilor de social media. 

–-

Vom face update-uri legate de statusul ideilor menționate mai jos și vă vom ține la curent, de asemenea, și cu toate etapele proiectului Soluții Colaborative, unde vom încerca să găsim cele mai facile soluții, centrate pe oameni și pe nevoile lor reale, utilizând metodologii care au dat rezultate frumoase și în alte colțuri ale lumii.

Ținem aproape!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *