Noutăți

Contribuie pentru un Iași prietenos cu pietonii

Anul acesta, la CIVICA, pe lângă proiectele pe transparenţă decizională, participare publică şi educaţie civică, vrem să dezvoltăm împreună cu comunitatea două campanii de advocacy prin care să îmbunătățim calitatea vieții în Iași, acționând constant în două domenii importante pentru ieşeni.

În aprilie a.c. am lansat un sondaj prin care v-am invitat să alegeți temele principale pentru cele două campanii de advocacy. În urma sondajului a reieșit că prioritățile voastre actuale sunt spațiile verzi și traficul.

Am susţinut şi vom susţine, pentru mai multă transparență decizională, implicarea cetățenilor în diferite structuri ale administraţiei publice locale.

Astfel că în luna aprilie, Comisia de Circulaţie a Municipiului Iaşi s-a lărgit cu doi reprezentanţi ai societăţii civile, anume Anca Gherasim, în calitate de reprezentantă a utilizatorilor serviciilor de transport public și a prietonilor, respectiv Eugen Harasim, în calitate de reprezentant al bicicliștilor.

La cea mai recentă ședință a Comisiei de Circulație, reprezentanții societății civile au atras atenția asupra lipsei rampelor de acces și a stării precare a unora dintre acestea din dreptul trecerilor de pietoni. 

Accesibilizarea infrastructurii pietonale este una dintre obiectivele urmărite în Planul de mobilitate urbană durabilă Iași și reglementate în Normativul 51, specific pentru nevoile persoanelor cu deficiențe locomotorii.

Următorul pas este să solicităm Primăriei Municipiului Iași să intervină pentru a construi și/sau a recondiționa tranzițiile către trecerile de pietoni care pun în dificultate părinții cu cărucioare de copii,  persoanele cu deficiențe de vedere și locomotorii și pe cei care folosesc mijloace de transport nemotorizate, ce se deplasează pe trotuare.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Haideţi să identificăm împreună, pentru început, 10 treceri de pietoni fără rampe de acces sau cu tranziții deteriorate din Municipiul Iași. Acestea vor fi comunicate prin Anca Gherasim şi Eugen Harasim reprezentanților instituțiilor specializate din Comisia de Circulație.

Trimite-ne o poză și coordonatele trecerii de pietoni de pe Google Maps la adresele de e-mail ancagherasim1115@gmail.com și contact@asociatiacivica.ro până pe 10 iunie 2019.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Așteptăm mesajele voastre și vă rugăm să faceți cunoscută această inițiativă și în cercurile voastre de prieteni!

 

Related Posts

4 comentarii pentru “Contribuie pentru un Iași prietenos cu pietonii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *