[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]Urmărim în continuare subiectul accesibilizării spațiilor urbane pentru nevoile persoanelor cu dizabilități, bătrânilor și părinților cu copii în cărucioare, subiect pe care l-am abordat pentru prima oară la începutul verii anului 2019.
De data aceasta, ne-au atras atenția lucrările care se află în plină desfășurare pe Bulevardul Țuțora (foto principală), unde rampele de acces între carosabil și trotuar nu respectă cerințele minime, obligatorii, din Normativul 51/2012.
Astăzi, 3 decembrie 2019, este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități (ZIPD), creată cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale vulnerabile.
Tema de anul acesta a ZIPD este promovarea participării publice si a leadership-ului persoanelor cu dizabilități: luarea de măsuri pentru Agenda 2030 de Dezvoltare Durabilă, care include și Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr. 11, Oraşe şi comunităţi durabile: Dezvoltarea oraşelor şi a aşezărilor umane pentru ca ele să fie deschise tuturor, sigure, reziliente şi durabile.
Astfel, alături de Mihaela Munteanu, președinte Comisia ONG, director de comunicare și advocacy FONSS, si de Alex Luchici, membru fondator și Manager proiecte EuRespect (utilizator scaun rulant), am înaintat o adresă Primăriei Municipiului Iași, cu următoarele solicitări:
- refacerea rampelor de pe șantierul de pe Bulevardul Țuțora;
- realizarea tuturor lucrărilor publice viitoare respectând Normativul 51/2012 și continuarea procesului de reparare și adaptare a trecerilor mai vechi din oraș, început de societatea Citadin în această toamnă;
- includerea în Comisia de Recepție a lucrărilor publice a unei persoane cu dizabilități, conform art. 61 și 62 din Legea 448/2006.
[/cs_text][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ class=”cs-ta-center” style=”padding: -10px 0px 0px;”][x_button shape=”rounded” size=”x-large” block=”false” circle=”false” icon_only=”false” href=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/12/Adresa-PMI-accesibilizare-Normativ-51.pdf” title=”” target=”blank” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””]Citește scrisoarea trimisă Primăriei Municipiului Iași[/x_button][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.