Noutăți, Urbanism

Alertă: proiect imobiliar Șoseaua Națională nr. 180, Iași

Spatiu verde Sos Nationala 180
Zilele trecute am fost contactați de câțiva ieșeni care locuiesc în blocul A3 de pe Șoseaua Națională nr. 180. La această adresă un investitor imobiliar a defrișat vegetația existentă și intenționează construirea unui bloc de locuințe și a unor spații comerciale cu înălțimea de 36 de metri (12 etaje), la 10 metri de blocul de 4 etaje în care locuiesc aproximativ 45 de familii.
Detalii despre acest proiect de construcții puteți găsi în acest articol publicat de apix.ro

Ce demersuri au făcut locatarii?

Conform informațiilor pe care le avem, investitorii au obținut autorizația de construire în luna mai 2020, pe un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) aprobat în anul 2008, însă proprietarii din zonă au semnalat mai multe probleme (neconsultarea vecinilor, realizarea unei fundații de mare adâncime lângă un bloc cu risc seismic ridicat, regimul de înălțime care va umbri blocul de 4 etaje etc) și au înaintat petiții către primărie, prefectură și Inspectoratul de Stat în Construcții Iași (ISC Iași).
În urma sesizării făcute de cetățeni, ISC Iași a constatat o serie de nereguli (vezi imaginea de mai jos) în autorizația de construcție și a solicitat prefecturii anularea acestui document.
Răspuns ISC Iași 28 aug 2020

Puteți Ajuta?

Urmărim cu atenție această situație și ne străduim să oferim tot sprijnul cetățenilor din zonă pentru a clarifica situația și a obține anularea acestei autorizații de construcție sau modificarea proiectului pentru a nu afecta în mod iremediabil calitatea vieții locuitorilor din zonă.
Locuitorii din zonă au nevoie de sprijin tehnic (experți în construcții, urbanism) și juridic, deci dacă puteți da o mână de ajutor în acest caz, vă rugăm să ne scrieți pe email la adresa contact at asociatiacivica punct ro.
Vă ținem la curent cu evoluția situației!

Related Posts

Un comentariu pentru “Alertă: proiect imobiliar Șoseaua Națională nr. 180, Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *