Educatie, Noutăți

Vrei să reprezinți ieșenii în Consiliul de administrație a unei școli?

Ducem participarea civică la următorul nivel!

După cum știți, la CIVICA credem foarte mult în implicarea cetățenilor, credem că vom avea o cetate mai bună doar atunci când vom învăța să fim cetățeni mai buni.

Asta presupune să facem mai mult decât să mergem la vot (asta e baza) și iată doar câteva exemple: să trimitem sesizări către primărie sau alte instituții când observăm ceva în neregulă, să participăm la consultările și dezbaterile publice organizate de administrație sau de universități, asociații șamd, să trimitem propuneri de alocare a fondurilor publice.

Astăzi vă propunem o nouă modalitatea de a contribui, din postura de simplu cetățean, la îmbunătățirea condițiilor din școlile din municipiul Iași – reprezentarea ieșenilor în consiliul de administrație a unei școli din Iași, în cadrul unui proiect pilot de un an de zile, realizat în parteneriat cu partidele politice din Consiliul Local Iași (PNL, USR, PSD, PMP).

La începutul lunii noiembrie am făcut această propunere către partidele politice reprezentate în Consiliul Local Iași și ne bucurăm că a fost receptată foarte favorabil.

Astăzi vrem să facem un apel public pentru a identifica 5-7 persoane care își doresc să participe la acest proiect.

Care este profilul ideal?

 1. Dorința de a contribui la îmbunătățirea condițiilor din școlile din Iași
 2. Să aibă domiciliul/reședința în municipiul Iași
 3. Bune abilități de comunicare și  disponibilitatea de a cunoaște și aprofunda legea educației naționale și regulamentul de funcționare a consiliilor de administrație a unităților de învățământ
 4. Disponibilitate de timp (9-10 ore/lună)
 • 2 ore pe lună pentru studierea documentelor
 • 2 ore pentru participarea la ședințele lunare
 • 2 ore în eventualitatea unei ședințe extraordinare
 • 1 oră pe lună pentru ședințe interne (cu ceilalți reprezentanți CIVICA în CA)
 • Alocarea a 2 ore pe trimestru pentru a face un raport public de activitate ce va fi trimis către Consiliul Local Iași și CIVICA (nu vă speriați, vă vom pune la dispoziție un model ce trebuie completat și nu va depăși 2-3 pagini
 1. Să nu aibă copii care studiază la școala respectivă, rude și afini până la grdul III inclusiv care fac parte din același consiliu de administrație (pentru a evita orice fel de conflict de interese)
 2. Să nu fie membru al unui partid politic

Vrei să participi la acest proiect?

 1. Te rugăm să completezi acest formular de înscriere
 2. Duminică, 29 noiembrie 2020, de la ora 19 vom organiza o întâlnire online (Zoom) pentru a vă oferi toate detaliile și a vă răspunde la întrebări
 3. Cel târziu pe 2 decembrie vom comunica partidelor din CL lista cu cetățenii care doresc să facă parte dintr-un consiliu de administrație.

Știm, calendarul este foarte strâns… Și noi am planificat o perioadă mai lungă pentru a promova această inițiativă și a găsi cei mai potriviți oameni, dar primăria a anunțat chiar astăzi includerea acestui subiect pentru ședința CL din 3 decembrie. Așadar, trebuie să ne mobilizăm rapid și contăm pe ajutorul vostru să dați vestea mai departe!

Pentru orice întrebări sau sugestii vă invităm să îl contactați pe inițiatorul și coordonatorul acestui proiect, colegul nostru Constantin Maftei, la contact @asociatiacivica.ro.

 

Related Posts

4 comentarii pentru “Vrei să reprezinți ieșenii în Consiliul de administrație a unei școli?

 1. trenchea diana spune:

  Imi doresc mult sa particip la acest proiect.

 2. Melinte Gabriela spune:

  Imi doresc foarte mult sa fiu parte din acest proiect.

 3. Iulian Boia spune:

  Gabriela, Diana – ne bucurăm că vreți să vă implicați!

 4. Louis Mariana spune:

  Sunt interesata de acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *