Noutăți, Urbanism

Update: proiect imobiliar Șos. Națională nr.180

Randare 3D proiect imobiliar Sos nationala 180, Iasi, Romania
Revenim cu o veste bună legată de proiectul imobiliar de pe Șoseaua Națională nr. 180 (de care am scris prima dată pe 5 noiembrie 2020, puteți citi articolul inițial aici).

Victorie de etapă!

Demersurile realizate de locatari, mass-media, consilierii USRPlus Iași și CIVICA au avut un impact pozitiv, chiar dacă problema e departe de a fi soluționată definitiv.
Proprietarii din blocul A3, direct afectați de acest șantier (noul bloc, cu înălțimea de 36 de metri, ar fi situat la 10 metri de construcția actuală) ne-au informat că la avizierul blocului s-a afișat o decizie emisă de Instituția Prefectului Județului Iași prin care se suspendă lucrările până când situația se va clarifica în instanța de contencios-administrativ.
Comunicare Prefectura Iasi

Iată o scurtă cronologie a evenimentelor:

❗️30 martie 2020: Bauer Solution SRL anunță asociația de proprietari că va începe lucrări de construcții pe terenul din fața blocului A3.
❗️5 mai 2020: Primăria municipiului Iași a acordat autorizație de construire nr. 361 firmei Bauer Solution SRL pentru amplasamentul aflat pe Șoseaua Națională nr. 180-182.
❗️ 12 iunie 2020: Ziarul Bună Ziua Iași a publicat un articol în care prezintă planurile dezvoltatorului imobiliar pentru terenul de 2179 mp. Locuitorii din zonă sunt alarmați și, deși este decretată stare de urgență (epidemia de Covid19), au început să se organizeze pentru a-și apăra drepturile.
❗️ 31 iulie 2020: Proprietarii din zonă au trimis petiții către Primăria municipiului Iași, Prefectura Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași și Inspectoratul de Stat în Construcții Iași. Au primit răspunsuri de la toate instituțiile, cu excepția primăriei…
❗️28 august 2020: Inspectoratul de Stat în Construcții informează proprietarii că, în urma controalelor efectuate, au sesizat o serie de încălcări ale legii și au informat Instituția Prefectului Iași pentru a solicita suspendarea autorizației de construire.
❗️ octombrie 2020: Dezvoltatorul imobiliar a defrișat vegetația existentă și a început lucrările de construcție (amenajarea de șantier)
❗️ 27 octombrie 2020: Instituția Prefectului Iași a solicitat anularea autorizației de construire instanței de contencios-administrativ de pe lângă Tribunalului Iași.
Îi felicităm pe acești ieșeni pentru mobilizare și sperăm ca autoritățile să clarifice situația cât mai rapid! Noi vom urmări subiectul în continuare și vom acorda tot sprijinul locuitorilor din zona respectivă.
PS Constatăm cu regret lentoarea cu care acționează autoritățile sesizate de către cetățenii din zonă (de la constatarea neregulilor de către ISC Iași până la acțiunea în justiție demarată de prefectură au trecut două luni de zile…).

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *