Noutăți

Hack for Change! Cum să te simți ca acasă, alături de prieteni dragi și ieșeni cu care ai o conexiune de la primul salut

[cs_content][cs_section bg_color=”hsl(47, 100%, 59%)” parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Sâmbătă de 13 aprilie a fost cu noroc. Ne-a adunat la Hack for Change, hackathonul care ne-a adus împreună, pentru un Iași mai transparent și cu cetățeni mai puternici.

Thinslices, echipa IT meșteră în tăiat elefanți în felii, ne-a găzduit în fostul muzeu al Teatrului, să lucrăm la două proiecte menite să crească-n comunitate, pentru comunitate.

Chiar și pe ploaie măruntă, cetățenia activă rezistă și peste 20 de ieșeni au dăruit din timpul și cunoașterea lor pentru NeReprezintă și Cetățenenii Conduc.

Antonio Caciuc ne-a împărtășit poveștile HackerSpace Iași, spațiul unde poți experimenta în comunitate orice năzbâtie tehnică pe care ți-o imaginezi.

Între 10.00 și 19.00, am lucrat, am râs, am mâncat și-am sărbătorit împreună. Hackathonul de sâmbătă a fost despre puterea lui „împreună” și am primit cu toții suveniruri de la Orange România, care a venit în sprijinul acestui prilej de-a ne (re)găsi civic.

Când tot mai mulți actori își arată preocuparea pentru proiectele comunității, știm că schimbarea se petrece accelerat și sănătos. Sâmbătă a fost ca-ntr-o excursie grozavă, încheiată cu planuri de viitor, iar Andrei Narcis Pricob a documentat în imagini, o zi de ținut minte.

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/04/IMG_6266-01.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/04/IMG_6124-01.jpeg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/04/IMG_6249-01.jpeg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/04/IMG_7713-1.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][cs_text]

Ne Reprezintă și Cetățenii Conduc, cele două proiecte care ne-au adus împreună, au primit o transfuzie salvatoare de energie civică.

 

Pe NeReprezintă ieșenii află în grafice și statistici cum sunt reprezentați de aleșii lor și pot lua legătura cu ei, ca să le transmită observații, sugestii sau propuneri. Fiecare ales are un profil cu datele de contact, programul de audiențe, istoricul politic, obiectivele de mandat, proiectele inițiate și subiectele pe care s-a pronunțat, alături de alte date relevante pentru o imagine corectă. Lunar, pe NeReprezintă este publicat Newsletterul Cetățeanului, cu topul proiectelor și subiectelor abordate de aleși în ședințele de Consiliu Local, când sunt luate hotărârile publice, în numele ieșenilor.

Sâmbătă, interfața de administrare a platformei a trecut prin filtrul echipelor de programatori, iar provocările tehnice s-au curățat de neclarități. Cetățenii Conduc, startup-ul a 18 proiecte publice inițiate voluntar de ieșeni în Cultură, Mobilitate Urbană, Antreprenoriat, Tineret și Spații Publice, a primit layout nou, bun de implicare rapidă în inițiative locale, cetățenești.
 [/cs_text][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/04/IMG_6153.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/04/IMG_7717.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][cs_text]Hack for Change a fost despre puterea lui „împreună”, forța prietenoasă care ne pune talentele și timpul laolaltă, pentru schimbarea pe care vrem s-o trăim. Ne-am simțit în comunitate, ca acasă, revăzând prieteni vechi și descoprind prieteni noi, de la primul salut.

Carina, graphic designer, ne-a explicat într-o pauză, de unde vine misterioasa senzație că ne cunoaștem cu toții dintotdeauna. „Oamenii de aici au ceva semnificativ în comun: sunt cei dispuși lucreze o sâmbătă pentru proiecte civice”, a pus Carina punctul pe „i” și de aici am declinat împreună portretul robot al unei comunități care-ți dă încredere și-n prezent, și-n viitor.

Suntem recunoscători că ne-am găsit unii pe alții și împreună, facem din Iași, orașul în care ne bucurăm să trăim.
[/cs_text][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/04/IMG_6151.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/04/IMG_7832.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/04/IMG_6281.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *