Noutăți despre accesibilizarea trecerilor de pietoni

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]Am revenit cu vești pe subiectul accesibilizării trecerilor de pietoni din Iași. Nu la jumătatea lunii august, așa cum anunțam, ci un pic mai târziu, dar cu semnale că se poate.

Povestea accesibilizării trecerilor de pietoni este despre cum, împreună, cetățeni și autorități, putem face mai des să avem parte de normalitate. În cazul de față treceri de pietoni accesibile pentru toți.

Anca Gherasim, reprezentanta utilizatorilor serviciilor de transport public și a pietonilor în Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Iași, a monitorizat activitatea Citadin Iași pentru a observa cum decurg lucrările de accesibilizare a trecerilor de pietoni ce ne-au fost semnalate de către ieșeni deoarece tranzițiile dintre stradă și trotuar pun în dificultate persoanele cu deficiențe de vedere și locomotorii, părinții cu cărucioare pentru copii și pe cei care folosesc mijloace de transport nemotorizate.

În perioada 16 – 22 septembrie, de Săptămâna Europeană a Mobilității, au început lucrările de accesibilizare a trecerilor de pietoni din zona străzii Cuza Vodă, în dreptul Filarmonicii „Moldova” Iași și a Hotelului Continental, și din zona Copou, în dreptul Seminarului Teologic Ortodox Iași și în stația de autobuz a Universității „Al.I.Cuza” Iași, pe direcția de mers spre centru.

În prezent, responsabilii de realizarea acestor lucrări analizează ofertele de la furnizorii de pavele destinate marcajului tactilo-vizual, care vor fi montate pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se orienteze în spațiul urban.

Ne bucurăm că reprezentanții Citadin Iași au înțeles nevoia de a integra toate elementele necesare pentru accesibilizarea trecerilor de pietoni. Continuăm să monitorizăm progresul lucrărilor și, totodată, pregătim demersuri pentru a ne asigura că următoarele lucrări vor respecta în totalitate prevederile Normativului 51/2012.[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/09/BeforeAfterContinental.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/09/BeforeAfterFilarmonica.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/09/AfterUnivCorpAStatie.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_image type=”none” src=”https://asociatiacivica.ro/wp-content/uploads/2019/09/AfterSeminarTeologic.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]