Noutăți

Ce facem după „Iașul fără mașini”?

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]Update 4 octombrie 2019

La sondajul pe care l-am lansat prin acest articol, în care am formulat întrebarea „Dorești extinderea zonei pietonale pe bld. Ștefan cel Mare?”, au răspuns 281 de persoane, dintre care:

  • 122 (43.4%) vor extinderea permanentă a zonei pietonale, până la Cinema Victoria;
  • 56 (19.9%) vor extinderea permanentă, până la Casa Modei;
  • 43 (15.3%) au optat ca pietonalul să nu se extindă;
  • 34 (12.1%) vor ca extinderea să aibă loc doar în weekenduri, până la Cinema Victoria;
  • 26 (9.3%) vor ca extinderea să aibă loc doar în weekenduri, până la Casa Modei.

Chiar dacă metodologia sondajului nu respectă condițiile unei cercetări sociologice, am trimis o solicitare către Primăria Municipiului Iași prin care am cerut să ne transmită care sunt planurile și calendarul de implementare, pentru următoarele 12 luni calendaristice, ale administrației publice locale cu privire la extinderea zonei pietonale din centrul orașului. Citește solicitarea pentru a afla care sunt motivele pentru care ne preocupă acest subiect.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Pe 22 septembrie 2019, în cadrul evenimentului Iașul fără mașini. Mergi cu noi!, mii de locuitori ai Iașului s-au bucurat de cele 35 de activități organizate prin implicarea a 34 de organizații, însă mai ales au fost încântați de posibilitatea de a se plimba pe jos și pe biciclete, în siguranță, pe străzile închise circulației auto din centrul istoric al Iașului.

Un album cu fotografii care surprind atmosfera de duminică, atunci când am marcat „Ziua Mondială Fără Mașini”, găsiți aici.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, în weekend-ul 28-29 septembrie 2019, urmează să fie închisă o secțiune a bld. Ștefan cel Mare, de la intersecția cu strada I. C. Brătianu până la intersecția cu strada 14 decembrie 1989 / Casa Modei, cu posibilitatea de a prelungi această măsură și în alte weekend-uri. Cu acest prilej, vor fi organizate piețe volante pentru producătorii autohtoni.

Salutăm decizia de a oferi un spațiu de desfacere producătorilor locali în zona centrală a Iașului, este un demers care contribuie la creșterea economiei locale și susținerea producătorilor din proximitate, ceea ce aduce inclusiv beneficii de mediu, însă considerăm că măsura de a închide această secțiune a bulevardului central poate fi permanentizată și, eventual, extinsă.

Vrem să trimitem decidenților locali o scrisoare deschisă pentru a afla care sunt planurile administrației publice locale cu privire la extinderea zonei pietonale de pe bld. Ștefan cel Mare. Suntem conștienți că o astfel de măsură trebuie analizată și documentată înainte de a fi implementată, atât pentru a se alinia cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Iași, cât și pentru a răspunde nevoilor și dorințelor locuitorilor Iașului.  

Suntem preocupați să aflăm opiniile voastre cu privire la extinderea pietonalului din centrul orașului, așadar vă rugăm să răspundeți la această întrebare până pe 2 octombrie și ne asigurăm că dorințele voastre vor ajunge pe masa decidenților locali.  [/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: -50px 0px 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ class=”cs-ta-center” style=”padding: 0px;”][x_button size=”global” block=”false” circle=”false” icon_only=”false” href=”http://bit.ly/ExtinderePietonalIasi ” title=”” target=”blank” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””]Dorești extinderea zonei pietonale pe bld. Ștefan cel Mare? [/x_button][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]

Related Posts

3 comentarii pentru “Ce facem după „Iașul fără mașini”?

  1. Petrescu Mihaela spune:

    Da.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *